OCD: On January 22, Ukrposhta will put into circulation the postage stamp “100 years of the Proclamation of the Act of Unification of the UNR and ZUNR”

22 січня 2019 року у Києві в Арт-габі акціонерного товариства “Укрпошта” відбудеться урочисте спецпогашення нової поштової марки, присвяченої до 100-річчя проголошення Акту Злуки, акту об’єднання українських земель, про це повідомили у Міжнародній неурядовій організації співпраці та розвитку з посиланням на філателістичний бюлетень.

100 років проголошення Акта Злуки УНР ЗУНР
100 років проголошення Акта Злуки УНР ЗУНР

Пам’ятну поштову марку “100 років проголошення Акта Злуки УНР ЗУНР” можна буде придбати в спеціалізованих точках продажу філателістичної продукції.

Наклад нової поштової марки становить 130 тисяч примірників, її номінальна вартість – 8 гривень. Під час спецпогашення також запланована презентація конверту та маркованого аркушу, який складатиметься із 8 марок з написами: “Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились одвічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Універсал Директорії УНР 22 січня 1919 року)”.

Філателістичний бюлетень
Філателістичний бюлетень Укрпошти

Довідка: 22 січня 1919 року в урочистій обстановці на Софійській площі в Києві було проголошено Акт Злуки, акт об’єднання українських земель універсалом, в якому зазначалося, що відтепер українська Нація має можливість об’єднати зусилля всіх своїх синів будувати нероздільну самостійну Українську державу на добро і щастя українського народу.

OCD | 17.01.2019

 

Цікаво читати:

Приєднуйтесь до OCD каналів на Facebook, Twitter, Instagram та YouTube.